Meer content op je website toevoegen

Ben jij al helemaal om en ben je bezig met de zoekmachine optimalisatie van je website? Veel bedrijven zijn hier tegenwoordig mee bezig, het doel hiervan is om meer gratis bezoekers naar je website te krijgen en uiteindelijk natuurlijk meer verkopen te gaan realiseren. Er zijn vele technieken beschikbaar om dit te realiseren, maar aan de basis hiervan ligt content..

Wat is content? Simpel gezegd is content tekst, maar content kan ook bestaan uit bijvoorbeeld audio, video en andere vormen van media. Zoekmachines als Google zijn er dol op als een website veel goede artikelen, video’s en andere content bevat. Wanneer Google namelijk bezoekers naar een website stuurt willen ze er zeker van zijn dat de mensen de juiste informatie krijgen voorgeschoteld waar ze naar op zoek zijn. Als jouw website veel relevante artikelen bevat, zal Google je hiervoor belonen door meer bezoekers te sturen. Dit is in feite hoe het werkt. Misschien heb je wel eens gehoord van de stelling ‘Content is King‘ dat is zeker waar als je met zoekmachine optimalisatie bezig bent. Maar hoe zorg je voor goede relevante content op je website? Natuurlijk kan een webdesign bureau ook helpen met content, die hebben vaak een copywriter of tekstschrijver in dienst.

Zoekwoorden onderzoek

Als je een website / bedrijf hebt, dan zijn er waarschijnlijk veel relevante onderwerpen waar je over zou kunnen schrijven. Alhoewel dat een goed idee is, kun je nog veel beter eerst een zogenaamd ‘zoekwoorden onderzoek‘ doen. Je kunt namelijk specifiek zien waar mensen naar op zoek zijn in Google en daar kun je vervolgens je content omheen schrijven. Zo verspil je geen tijd aan onderwerpen of zoekwoorden waar je publiek simpelweg niet in ge├»nteresseerd is. Zodra je een goed onderzoek gedaan hebt, weet je ongeveer waar je content voor kunt gaan produceren. Misschien ga je zelf aan de slag of wellicht heb je een tekstschrijver / copywriter in dienst die van start gaat. Deze content kun je vervolgens op je blog delen en optimaliseren. Nu is bloggen en SEO een heel goede combinatie. De zoekmachines zijn dol op nieuwe en relevante content en je site groeit sterk in omvang. Twee vliegen in 1 klap dus!

Zorgen voor inkomende links

Zodra je veel nieuwe relevante content hebt gemaakt, is het vervolgens belangrijk om deze content te gaan promoten. Zoekmachines als Google zijn er namelijk dol op wanneer jouw content op andere websites gelinkt wordt. Dit kun je zien als een soort externe stem voor jouw content, hoe meer stemmen je hebt, hoe beter je nieuwe content zal gaan scoren en in de zoekresultaten en hoe meer gerichte bezoekers je zult ontvangen uit Google.